UNDERGÅNGEN ÄR NÄRA!

Dinosaurierna dog ut på grund av ett kolossalt meteornedslag. Romarriket gick under på grund av blyförgiftning.  Snart är det vår civilisation som står på tur. Inte på grund av invandring och rasblanding som någon förutsäger, inte i ett Ragnarök eller Armageddon. Klimatkatastrofen hinner inte ta kål på oss heller.

Nej, Vi kommer helt enkelt att imploderar på grund av en kvävande byråkrati som växer ohämmat likt en kräftsvulst i vårt samhälle, sjukvården inkluderat. 

Kasta en blick på detta diagram

Statistiken är från USA, men avspeglar exakt samma utveckling som pågår härhemma. Antalet administratörer ökar lavinartat i förhållanden till den medicinska professionen. I ovanstående exempel ser vi att medan antalet läkare fördubblats över tre decennier ökade antalet byråkrater med tre tusen procent! Och kostnaderna nästan lika mycket, två tusen femhundra procent.

Hur ser det ut i Sverige? 

När jag på sjuttiotalet började min gärning inom svensk sjukvård var vi tio tusen läkare i hela landet. Idag finns mer än tre gånger så många, trettiofem tusen. Men befolkningen har inte tredubblats. Jag kan lägga huvudet på blocket när jag påstår att det inte finns någon läkarbrist i Sverige. Läkarna bedriver bara inte sjukvård, utan är sysselsatta med helt onödiga och meningslösa administrativa uppgifter.
Läkarkåren har ökat i storlek, men administrationen har exploderat. Antalet sjukvårdsadministratörer och chefer är numera högre än antalet läkare, fyrtiofem tusen inalles.

Under perioden 2012 till 2016 ökade antalet administratörer med fem tusen. Tio gånger så mycket som ökningen av specialistläkare under samma period, fem hundra.

Parkinsons lag från 1957 är lika giltig idag som då. När det krävs besparingar inom vården är det utan undantag alltid det medicinska arbetet som drabbas av nedskärningar, aldrig administrationen. Den bara växer och kommer snart att kväva oss.

Bekymra är inte över valutgången eller klimathotet. Vårt öde är redan beseglat. 

“CIVILISATIONEN GÅR UNDER –  KVINNOR OCH BARN DRABBAS VÄRST!”

 

  

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x