DET KOM EN MEJL

Efter en av min föreläsningar fick jag följande (avidentifierade) mejl från en av mina gamla arbetskamrater.

Tusen Tack Erik för en underhållande men också gripande föreläsning 🙏🏼 du har verkligen gjort underverk för många under dina yrkesår!
I bilen hem funderade jag på åren tillbaka. Vad är det som händer i vården idag??! Förr hade vi arbetsglädje, vi gjorde det lilla extra för våra patienter, vi VAR hos våra patienter. Vi hade roligt tillsammans, både personal och patienter inberäknade. Vi busade lite, vi SÅG varje patient. Idag rusar vi in och ut på salarna. Patienterna sitter som frågetecken kvar på salen…den korta tid vi har dom inneliggande på avdelningen. För det som jagar oss är maile
n, telefonen, messenger, dokumentationen och alla statistiska register som ska fyllas i 🙈
Jag frågar mig nästan dagligen om jag verkligen vill jobba kvar i vården mina sista år av yrkeslivet 😔
Men du sprider iaf glädje med dina berättelser och din människokärlek.
Jag är stolt över att fått förmånen att jobba tillsammans med dig under flera år 🙏🏼 Tack för att du finns o allt du gör o har gjort! Önskar dig nu många fina år som pensionär tillsammans med din familj

Mejlen beskriver exakt vad problemen med svensk sjukvård beror på.

Varför kan ingen av beslutsfaranden ta till sig?

Varför är det så svårt att lyssna på personalen?

Det sorglige är att det alltid är de duktigaste och mest engagerade som reagerar. Många hoppar av. Det är ända de har i sin makt att göra.

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments