VA F.. FÅR VI FÖR PENGARNA?

Läste om Maria som bara 34 år gammal drabbades av ett framfall och fick vänta i över ett år på operation inom det offentliga. Till slut fick hon hosta upp med 100 000 kr för att bli opererat inom den privata sektorn. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/maria-gick-med-framfall-i-over-ett-ar-fick-till-slut-betala-sjalv-for-operation

På sjukhuset i Etiopien där jag var ensam kirurg i 10 års tid utförde vi över 5.000 operationer om året, allt inklusive. Även hundratals livmoderframfall. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Visa bildspel]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

90% av patienterna låg på operationsbordet dagen efter mottagningsbesöket. 

Jag är en enfaldig kirurg/ortoped och kan inte begripa varför det ska finns väntelistor, annat än för att sysselsätta byråkrater, förstås. 

“Det fattas personal, läkare och sjuksköterskor” är ursäkten, men det är struntprat,

Det finns tillräckligt med personal. Problemet är bara att den inte sysslar med sjukvård, utan använder störstadelen av arbetstiden med fullkomligt meningslösa administrativa uppgifter som byråkraterna har lastat på professionen. 

 

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x