RIGA NEXT!

Vi ses i Riga!

Estland besökte jag i somras. Där tog jag emot första priset för filmen “Rebellkirurgen” under filmfestivalen i Pärnu.  Det var folket som röstade fram filmen som visades på nationella TV och på nätet där den låg i en vecka för omröstning.

Filmen fick 60% av alla röster.

Med mig hade jag en trio “Pärnu All Stars” som spelade tillsammans med mig på prisutdelningen.

 

Priset överlämnades av landets hälsovårdsminister. Min som Daniel sade: “Passa på att be om en selfie med ministern.”

Men det blev ministern som bad om en selfie med Rebellkirurgen!

Ministern får tagit selfie med Rebellkirurgen och hans äkta maka Sennait

Jag förelästa också vid ett par tillfällen på olika platser och presenterade filmen i universitetsstaden Tartu. Publiken bestod av entusiastiska ungdomar, studenter, och det blev över en timmes diskussion efter visningen.

Nu står Riga på tur. Jag ska föreläsa på en kongress för svenska medicinstuderande som läser i utlandet. Efteråt ska jag spela på minglet och dansen efter galamiddagen. Denna gång har jag med mig min polare, Gustav “Gurre Gitarr”, från musiklinjen på Sommenbygdens Folkhögskola i Tranås där vi gick i samma klass. Han spelar gitarr och vi kallar os “Chapter Two” (förlåt Nisse Landgren!).

Duke Ellington sade alltid: “It’s allright to copycat…………if you copycat the right cat”

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x