NÖDEN LÄR DEN NAKNA KVINNAN ATT SPINNA

“Nöden lär den nakna kvinna att spinna” säger vi på mitt modersmål.  

Det var den fruktansvärda resursbristen som tvingade mig hitta okonventionella lösningar. I för sig inget nytt för mig. Det var bara att här fanns ingen som satte käppar i hjulen som när jag arbetade inom landstingsvärlden.

Jag upptäckte att vanliga cykelekrar passade perfekt till märghålan i kroppens små ben i underarmen och läggen. Cykelekrar finns överallt att köpa till en liten peng på marknaderna. Sagt och gjort.

 

Kollegorna hemma på ortopeden protesterade: “men ekrarna rostar ju!”. Javisst. Men lite steril rost skadar ingen.

Trodde de att jag använde osterila ekrar?

Kroken i ändan på ekern gjorde att den inte kunne slinka ned i märghålan och försvinna. Så det var hur enkelt som helst att ta bort dem när de gjort sitt. Sedan kastade jag den faktisk. Trots att vi annars alldrig slänga saker så där bara. Men ekrarna var så pass billiga att jag kostade på mig bara använda dem en gång.

Sjukhusets ända engångsmaterial! 

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x