FLÄSKLÄPP

Jag utförde massor med plastikkirurgi i Aira, men ingen skönhetsoperationer. Eller estetisk kirurgi som det heter på fint språk.

Det fanns ingen efterfråga alls.. Och hade det funnits, skulle jag ändå inte gjort det. Min f.d. svägerska i Köpenhamn är en väldigt duktig och framstående estetik kirurg. Hon gör alle sorters skönhetsoperationer. Men hennes dotter – alltså min brorsdotter, – är inte imponerat. Hun säger om sin mamma att hon är en “överflödighets-kirurg”. Det ni! Sådant epitet vill man ju inte riskera att få på sig. 

Det fanns ett undantag. Det jag kallar “fläskläpp” i brist på annat.

“Fläskläpp”

Jag har aldrig hittat någon beskrivning av fenomenet eller någon diagnos i läroböckerna. Men i Björn Ranelids böcker skriver han på flere ställen om sin växande läpp. Han blev retat under skoltiden för en läpp som växte till den graden att han fick opereras. Jag undrar om inte han drabbades av samma fenomen? 

Jag gissar på att orsaken är en hypertrofi (överväxt) av körtlarna i läppen.

Operationen, som alltså inte finns beskrivet, var enkel. I lokalbedövning skar jag helt enkelt bort “fläsket”. Läppen läkte snabbt utan att sys. Faktum är att det blev snyggare utan suturer. 

Alla kirurger drömmer om att få en operation eller ett kirurgisk instrument uppkallat efter sig.

Dette kanske kan bli “Rebellkirurgens fläskläppsoperation”?

Det drabbade båda könen, men särskilt tjejerna blev överlyckliga när de såg sig själva i spegeln efteråt.

Andra patienter:

Hoppas nu inte att min brorsdotter kommer att ta ned den stora affischen med “Rebellkirurgen” som hon har hängande på hedersplatsen i sitt rum. 

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments