NO COUNTRY FOR OLD MEN

Turnéen med “The Rebel Surgeons Quartet” höll på att ta knäcken på “gammeldansken” som mina medmusikanter kallar mig.

Medlemmarna i gruppen finnas lite spridda i landet. Ända möjlighet att öva var hemma hos mig på landet i skogen samma dag vi skulle åka iväg. Ungdomarna anlända mitt i natten så det blev sen frukost och inte så mycket rep.

Vi åkte till Holland via Köpenhamn där vi giggade på Bartof Café.

 

Sedan åkte vi vidare till Holland. Första kvällen spelade vi på Tivoli Vredenburg. Det var då basisten upptäckte att han glömt sin gitarr under sängen på hotelrummet i Köpenhamn.  Det blev att leta upp en ersättningsbas att hyra, men det lyckades han med i tid innan soundcheck. Vi körde vilse och höll på få soppatorsk, men allt löste sig i sista ögonblick.

Det blev en mycket lyckat spelning,  Dagen efter besökte jag marknaden i Utrecht och plötsligt fick jag flashback till livet som kirurg på landsbygden i Etiopien.

Vi avslutade turnén på filmfestivalen i Utrecht där filmen “Rebellkirurgen” visades.

 

Det tog mig flera dagar hemma på soffan med stillsam musik i hörlurarna, ett glas whisky i handen och katten spinnande på min mage innan krafterna återvända. Men nu är jag tillbaka.

Sista föreläsning för i år var på Universitet i Örebro på Lucia.

Nu är jag ledig fram till 4’e januari 2019 där jag spelar med Isterbandet på Nääs Gårdsbryggeri. Sedan tar aktiviteterna vid i snabb takt: Föreläsning  9’e i Landsbro, 10’e i Tranås och Vetlanda, 12’e i Skellefteå, 15’e i Eksjö, 22’e i Kristianstad,, 25’e i Hovslet, 26’e spelning med Norrhult Big Band och 31’e föreläsning i Bälaryd.

Och sådan fortsätter det nya året.

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x