TILLÖKNING !

Vi har fått tillökning!

Sennaits vuxna brorsson Yosef har flyttat in i vår bostad. Han är – som alla i släkten – eritrean, men född och uppvuxen i Etiopien.

Efter två förödande krig mellan Etiopien och Eritrea blev länderna ärkefiender. Hans pappa deporterades till Eritrea. Resten av familjen tvingades stanna kvar.

Situationen för eritreaner bosatta i Etiopien blev mild sagt mycket besvärlig. Yosef flydde och hamnade på en flyktingförläggning i Italien.

Därifrån hämtades han till Sverige av migrationsverket som startade asylutredning.

Utan att redovisa minste dokumentation eller beslutsunderlag slog myndigheten fast att Yosef är etiopisk. Säkerligen av taktiska skäll. Det går inte att utvisa till Eritrea, men väl till Etiopien.

Hans asylbegäran avslogs. Efter tre resultatlösa överklagande fattades beslut om utvisning. Yosef tillkännager sig samarbetsvillig, men utvisningen kan inte genomföras i avsaknad av ID handlingar. 

Som papperslös med ett ogenomförbart utvisningsbeslut lever han i ett legalt limbo utan bostad, bidrag eller laglig möjlighet att försörja sig.

Vad skulle han ha gjort om inte hans faster Sennait och övriga släkten i Sverige tar hand om honom?

Hur har svenska myndigheter tänkt sig att Yosef och andra i samma situation skall klara sin existens? Uteliggare?  Tiggare? Prostituerat? Knarklangare?  Rånare?

Är den hemska sanningen månntro att myndigheterna helt cyniskt räknar med att han och andra som hamnat i detta legala ingenmansland avlider av undernäring, sjukdom eller självmord och därvid löser problemet?

Man undrar. Men får inga svar.

”Öppna eran hjärtan!” – ”Sverige skall inte bygga murar!”

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena
Anna-Lena
22 juli, 2019 11:25

Ja, vi behöver rebeller mot det omöjliga systemet för alltför många i Sverige idag!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x