FALSKA FAKTA

Nyligen sade jag upp prenumerationen på DN. Jag hade länge tyckt att journalistiken var undermålig, men det var en obegriplig oförskämt dålig ledare om yngre läkares flykt från yrket som fick mig att agera.

Jag saknar inte tidningen. Rubrikker som “Våldtäktsman friat i rätten” / “Kanotbåtsonanist sökes” / “Falska fakta spriddes” får mig att må illa.

Är man friat i rätten för våldtäkt är man väl ingen våldtäktsman – eller?

“Kanotbåtsonanist sökes” låter ju som en jobbannons, men det rörde sig om en gärningsman som enligt tidningen hade blottat sig sittandes i en kanot som polisen eftersökte.

“Va ska du bli när du blir stor, min son?” – “Kanotbåtsonanist!”

Och “falska fakta” ?

Kanske är det “falska fakta”när man i medier skriver upprört att “Adaktusson röstade mot abort 22 gångar” Inte nog med det. Han “röstade mot kvinnors rätt till abort”. Och det tjugotvå gånger!

Det får mig att undra om mediafolket är obegåvad eller lögnaktig. Sannolikt vis är det båda.

Sanningen är ju att Adaktusson inte röstade emot fri abort, utan emot att abortfrågan skall bestämmas centralt av EU och inte på nationell nivå. En helt annan femma.

Det paradoxala är att om så skulle ske, alltså om abortfrågor lagstiftas på EU nivå skulle det helt säkert innebära en markant skärpning av den – i jämförelse – mycket liberala abortlagstiftning som vi har i Sverige.

Med andra ord borde alla som står upp för kvinnors rätt till abort i verkligheten tacka Adaktusson.

Om Adaktusson hade röstat 14 gånger för och 8 gånger emot skulle jag ha blivit upprörd. Men nu har han faktisk röstat konsekvent och likadan vid alla 22 omröstningar.

“Falska fakta”. Trump kunne inte ha uttryckt det bättre.

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christer Blomstrand
Christer Blomstrand
9 augusti, 2019 07:22

Förstår att du är besviken på DN! Jag vill rekommendera SvD, som jag prenumererat på sedan 70-talet och ej blivit besviken på!