SYNOVEKTOMI

Kronisk svullnad av en enkelt större led utan dramatiska symptom ger misstanke om tuberkulös infektion. Det finns andra diagnoser med samma kliniska bild, men oavsedd bakomliggande åkomma är den bästa behandlingen kirurgisk synovektomi – ta bort den kronisk inflammerade/infekterade ledhinnan.

Att endast punktera och tömma ut ledvätskan förar ingenstans eftersom vätskan återbildas med en gång.

Jag använder alltid en submedialis tillgång där man lyfter upp den stora lårbensmuskeln, vastus medialis, för att komma åt leden. Efter att all inflammerat ledhinna är borttagit faller muskeln snällt på plats igen. Det ger ett utmärkt funktionell resultat där patienten kan börja träna knärörelser med en gång efter ingreppet.

Samma procedur som Powerpoint Presentation

Och som video

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x