BOKEN

Som jag berättat tidigare var det ingen av dags – kvälls – eller veckotidningerna som tyckte at min bok som jag skickade till dem var värd att omtala.

Att jag inte fick något förlag intresserat av att ge ut boken är jag inte längre ett dugg förvånat över nu när jag har läst om hur Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Märtha Loiuses pojkvän Shamanen Durek har fått sin boklancering indraget.

Boken var färdigtryckt och skulle ges ut i både Norge och Sverige. Men då upptäcktes det att Shamanen skriver om hur man enbart med tankens kraft kan bota cancer. Det var trots allt lite för magstärkt för förlagen. Boken drogs in med stort buller och bång i skvallertidningerna.

“Manuset borde ha granskat tidigare och slutsatsen är att boken aldrig borde ha antagits” skriver förlaget.

Det är altså så urvalet sker. Är man shaman och pojkvän till en kunglighet då får man bokkontrakt på ett silverfat utan att någon läser manuskriptet.

Vilket lågvattenmärke.

Jag tackar min Gud och Skapare att jag blev refuserat av samtliga förlag i hela Skandinavien. Det är nog det bästa betyg man kan få. Och recensionerna som kultureliten inte kunne nedlåta sig åt kan jag gott vara utan

Då och då kommer det brev från helt vanliga människor som läst boken och tagit sig tiden och besväret att skriva och tacka. Det är den största utmärkelse i mina ögon.

Bryggeriet Carlsberg brukade skriva på sin etikket “Leverandør til det Konglige Danske Hof”. Tuborg skrev: “Leverandør til det danske folk“. Lite så känner jag det.

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x