LJUDBOK

Jag har länge tänkt på att ge ut min bok i ljudformat. Började läsa in den kapitel efter kapitel och lade ut som en podd kallad……………just det! :Rebellkirurgen. Men jag blev distraherat av annat och lade projektet på is.

Så fick jag ett förslag från företaget som hjälpt mig ge ut boken.

Vi gör en ljudbok. Du behöver inte lyfta ett finger. Vi står för alla kostnader. Du får 20% av vinsten”

Varför inte? Inget arbeta. Proffsig ljudbok och 20% i fickan.

Så kom avtalet – “Ljudboksavtal” kallades det. Enligt vilket jag skulle överlämna rättigheten till mitt verk inte bara i Sverige utan globalt. Och inte enbart för ljudformatet utan pappersboken, e-boken och alla andra tänkbara format. Jag skulle få 20% av alla intäkter och möjlighet att köpa min egen pappersbok med 25% rabat på förlagspriset!

Jag blev förbryllat och förbannat. Försökte företaget lura mig att ge bort alla rättigheter vid att sätta min signatur på avtalet utan att läsa det ordentligt?

Jag mejlade tillbaka och undrade om jag fått rätt avtal. Svaret blev kort och utan någon ursäkt eller förklaring annat än: “Du har fått ett allmänt avtal. Jag har rättat det.” Och så ett nytt avtal. Nu gällande e-bok och ljudbok i Sverige. Men fortfarande överlämnande av rättigheten.

Alternativet var att jag själv står för alla kostnaderna och få 70%

Konkurrenten erbjöd samma vilkor, men 90%

Det förstod till och med en ortoped att 90% är bättre än 70% och ännu bättre än 20%

Nu är ljudboken på gång. Jag har vald att inte läsa in boken själv trots att de flesta i min omgivning tycker jag borde. Men det är människor som känner mig och har vant sig vid min brytning. Andra kan ha svårt att förstå och irritera sig på grötljudet.

Rösten jag valt kan ni lyssna på här

Och omslaget kommer att se ut så här på ett ungefär

Skådespelaren vis röst jag valt är upptagen med andra åtaganden och kan först börja med projektet i mars/april. Men det tycker jag är värd att vänta på.

Stay Tuned!

Please follow and like us:
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments